Μίνι υπουργικό ενόψει της έλευσης της τρόικας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι όλες οι συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοπό να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας.

Ερωτηθείς εάν ισχύει ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων, ο υπουργός ήταν αρνητικός λέγοντας ότι η στάση είναι ίδια από την αρχή. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες».

Σχετικά με τα όσα ακούγοντα ότι δεν δέχονται τα ισοδύναμα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το αν οι τροϊκανοί θα ζητήσουν και την υπογραφή του κ. Τσίπρα για το δάνειο, ο υπουργός Οικονομικών ήταν αρνητικός, ενώ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το 2014.

«- Δημοσιογράφος: Σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014 είπατε ότι θα προτείνουμε μέτρα 1,2 δισ. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα; 

- Ι. Στουρνάρας: Ε, θα τα δείτε. Γεια σας» ήταν ο χαρακτηριστικός διάλογος του υπουργού με τους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ενώ νωρίτερα μετέβη και ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.