Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» ώστε να ρυθμιστεί η αγορά τεχνικών και τυχερών παιγνίων που μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς έλεγχο και ρύθμιση σε βάρος των δημοσίων εσόδων και του κοινωνικού συνόλου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση στόχος του υπουργείου είναι να καταστεί δυνατή η διασφάλιση και η είσπραξη εσόδων για το κράτος από μία αγορά της οποίας ο παράνομος κύκλος εργασιών εκτιμάται σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ ετησίως. Μόνο για το 2011 το υπουργείο προβλέπει ότι η είσπραξη σε ετήσια βάση από την έκδοση αδειών θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια και τα 200 εκατ. από τα τέλη των τυχερών παιγνίων. Γνώμονας του ΥΠΟΙΚ παραμένει η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά των νέων, μέσα από την ένταξη και παρακολούθηση σε νόμιμο πλέον πλαίσιο των διεξαγόμενων παιχνιδιών.

Όπως επισημαίνεται το σχέδιο νόμου λαμβάνει υπόψη το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο, για να επιτευχθεί συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η μέχρι τώρα πλήρης απαγόρευση στοιχίζει στη χώρα μας πρόστιμο 31.536 ευρώ την ημέρα.

Η αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων

Ενημερωτικό σημείωμα για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου