Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Έρχεται ο "νέος Γιώργος Παπανδρέου εις τη νιοστή", ο κ. Τσίπρας ο οποίος λέει ακριβώς τα ίδια με τον πρώην πρωθυπουργό», όταν αυτός ζητούσε το 2009 εκλογές από τον Κ. Καραμανλή με αφορμή την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τον νοιάζει μόνο η καρέκλα κι ας καταστραφεί η χώρα». 

«Δεν πάτε να καταστραφείτε λέει ο Τσίπρας. Εγώ να πάρω την καρέκλα. Αυτό λέει ο Τσίπρας. Ντροπή του!» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν κάνουμε εκλογές κάθε φορά που αλλάζουν οι δημοσκοπήσεις. Τότε, θα είχαμε κυβερνήσεις των δύο και τριών μηνών. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια» είπε ακόμα ο Άωνις Γεωργιάδης και παραδέχτηκε ότι θα ήταν σύμφωνος σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας κι ας προερχόταν κι από τον χώρο της αριστεράς. 

«Η ΝΔ δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις εκλογές. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοιχτό» σημείωσε.

Για τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, ο ίδιος απάντησε ότι προχωράει κανονικά, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του 25ευρου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «ότι η τρόικα αντέδρασε, διότι αυτό το οποίο επιλέξαμε είναι αύξηση φόρου, ενώ αυτό που ζήταγε η τρόικα ήταν διαρθρωτικά μέτρα στην Υγεία».