current views are: 1

19 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση10:32

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας.

Δημοσίευση 10:32’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας.

«Οι δυνάμεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που στην Ιταλία παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως παράδειγμα και ως δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αποκρύπτουν την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα» τόνισε.
 
«Τόσο η αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, όσο και ο ευρωκομμουνισμός τις προηγούμενες δεκαετίες, έκαναν μεγάλη ζημιά στο κομμουνιστικό κίνημα, όχι μόνον της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «ωστόσο, σήμερα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την ολοκλήρωση της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, στη διάρκεια των οποίων οι λαοί δοκίμασαν τόσο “δεξιές”, όσο κι “αριστερές” λύσεις διαχείρισης του συστήματος, προβάλλει η αναγκαιότητα της αναθέρμανσης του σοσιαλιστικού οράματος. Το ΚΚΕ μελετά την ιστορική πείρα, όχι μόνον τη δική του, αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, της ίδιας της οικοδόμησης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε τον προηγούμενο αιώνα.


σχετικα αρθρα