Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Με ανταλλαγή εκατέρωθεν βολών συνεχίζεται ο εσωτερικός... διάλογος στην Χαριλάου Τρικούπη για την Κεντροαριστερά και τους 58. 

Αυτήν την φορά η ηγεσία προσπάθησε με έναν περίεργο τρόπο να καθησυχάσει όσους αμφισβητούν την σκοπιμότητα της σύμπλευσης με τους 58 θυμίζοντας πως η τελευταία απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής "είναι απόλυτα σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο δήθεν παρεξήγησης ή δήθεν ανησυχίας". 

Επί της ουσίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά με ειρωνική διάθεση στην κίνηση των 75 αλλά και σε όλους όσοι από την ομάδα των 11 παίρνουν αποστάσεις από τους 58 πως "η μάχη θα δοθεί με τους καλύτερους όρους για το ΠΑΣΟΚ" καθώς ευθέως αμφισβητεί  την γνησιότητα της ανησυχίας τους. 

Είναι γεγονός πως μετά την ομάδα του Μιχάλη Καρχιμάκη που άστραψε και βρόντηξε γιατί οι 58 οικειοποιούνται τον όρο "Δημοκρατική Παράταξη" δημοσίως δεν βγήκε κανένα στέλεχος να διατυπώσει άποψη για τις εξελίξεις γύρω από την Κεντροαριστερά. 

Όμως οι 11 ζητούν εμμέσως την διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κι αυτό διότι η πλειονότητά τους πιστεύει ότι η προσπάθεια για συσπείρωση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα και να αποσυσπειρώσει το υφιστάμενο- με τις όποιες εκλογικές δυνάμεις- κόμμα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκοπεύει να κηρύξει επισήμως τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές σε μάζωξη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ απ' όλη την Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή κι αφού ήδη θα έχει ανακοινώσει την σύνθεση των Επιτροπών για αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές και πρόγραμμα.  

Από την σύνθεση θα φανεί και η διάθεση συμμετοχής των στελεχών και των διαφόρων υποομάδων στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.