Ρεπορτάζ: Τάκης Χατζής 

Το ΠΑΣΟΚ έχει ενταφιαστεί, πλέον, δημοσκοπικά. Οι ολοένα αποκλίνουσες απόψεις των κορυφαίων στελεχών του δεν του επιτρέπουν να ορθοποδήσει και να επαναπροσδιορίσει το πολιτικό του ρόλο προκειμένου να ξαναβρεί ερείσματα στην κοινωνία.   

Εσχάτως, ο πρώην ισχυρός άνδρας του κινήματος, Κώστας Λαλιώτης, φαίνεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξέλθει του τέλματος το υπό εξαφάνιση κόμμα του. Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον κ. Λαλιώτη να έχει υιοθετήσει και να προωθεί την άποψη της ουσιαστικής συνένωσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις βρίσκονται οι κ.κ Σκανδαλίδης και Ανδρουλάκης. Η θεωρία τους, πέραν των άλλων, έχει ως απώτερο στόχο την απορρόφηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ η καθημερινή παρουσία του κ. Λαλιώτη στην Χαριλάου Τρικούπη έχει προβληματίσει σφόδρα την ηγεσία του κόμματος. «Ο Κώστας Λαλιώτης έχει δικό του γραφείο στο κόμμα. Έρχεται και αυτό που κάνει είναι να επιχειρεί να πείσει στελέχη για την ορθότητα του εγχειρήματος συνένωσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του κινήματος. 

Παράλληλα τονίζεται ότι οι κινήσεις Βενιζέλου και των «58» δεν φαίνεται να ευοδώνονται ενώ την ίδια ώρα απέναντι σε αυτή την προσπάθεια βρίσκεται η ομάδα των «75» τα νήματα της οποίας φαίνεται να κινεί ο κ. Καρχιμάκης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η -ασύνδετη μεν αλλά ισχυρή δε- ομάδα των «11» η οποία αποτελείται κυρίως από πρώην υφυπουργούς. 

Το τοπίο είναι αναμφισβήτητα θολό και όπως όλα δείχνουν ο κ. Βενιζέλος καλείται να βρει τρόπους αλλά και το κατάλληλο σενάριο σύνθεσης των απόψεων στο κόμμα του. Εν πολλοίς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει γρήγορα να αντιληφθεί ότι η ακατάσχετη φλυαρία του δεν βοηθάει στην ανάνηψη του ΠΑΣΟΚ αλλά το βυθίζει ολοένα και περισσότερο στην ανυπαρξία και την πλήρη πολιτική ανυποληψία. 

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να πει τι ο ίδιος πραγματικά θέλει για το ΠΑΣΟΚ. Μια απάντηση την οποία δεν έχει ακόμα δώσει στον εαυτό του αλλά και στην κοινωνία.