Κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μεταβεί στο Μοντρέ της Ελβετίας, προκειμένου να συμμετάσχει, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, με την οποία θα εκκινήσει η Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία (Γενεύη ΙΙ).

Η συμμετοχή του κ. Βενιζέλου στη Διάσκεψη της Γενεύης υπογραμμίζει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της Ελλάδας για την εξεύρεση, μέσω της πολιτικής και διπλωματικής οδού, μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης, η οποία θα τερματίσει το δράμα του συριακού λαού.

Τη θέση αυτή, η οποία διαμορφώνεται με γνώμονα το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την προαγωγή της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέπτυξε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, τόσο κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα την προετοιμασία της Διάσκεψης της Γενεύης, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον και στο Παρίσι με τους ομολόγους του.