Εγκάρδιο ήταν το κλίμα της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σήμερα το μεσημέρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κομισιόν, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες προκειμένου να εγκαινιάσει την κοινοβουλευτική διάσταση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε στον κ. Μπαρόζο να δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στα Εθνικά Κοινοβούλια. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρόζο, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στην πορεία της Ελλάδας και στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο με πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για την Προεδρία όσο και για την ίδια την Ελλάδα.

Ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες και εξέφρασε τη διαπίστωση πως αυτές αποδίδουν καρπούς.

Ταυτόχρονα, έθεσα το ζήτημα για περισσότερη συμμετοχή των Εθνικών Κοινοβουλίων στη συζήτηση και κυρίως στη λήψη των αποφάσεων για θέματα που αφορούν στους Ευρωπαίους πολίτες. Γιατί εμείς οι Βουλευτές των εθνικών Κοινοβουλίων είμαστε κυρίως εκείνοι που ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους πολίτες και που πρέπει με επιχειρήματα να τους πείσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον ευρω-σκεπτικισμό».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Μπαρόζο προήδρευσε σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου υπήρξε επί χρόνια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Αντικείμενο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν η Τραπεζική Ένωση, η απασχόληση αλλά και διάφορα άλλα κοινωνικά θέματα.