Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Πολλές ευχές αντηλλάγησαν τις τελευταίες μέρες. Πολλοί οι Θανάσηδες, οι Σάκηδες και οι Θάνοι στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Σχεδόν όλες οι ευχές προς τους εορτάζοντες περιείχαν και αγωνία. Αγωνία κυρίως, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει ξεκάθαρο πρόβλημα επιβίωσης.

Ακόμα και στελέχη που ήταν πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις διαφωνίες τους με την στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας αμφισβητείται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος δεν μιλάει πολύ. Οι λίγοι πιστοί συνεργάτες που του έχουν απομείνει διαμηνύουν ότι «πήραμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή, όποιος δε θέλει μπορεί να τραβήξει το δρόμο του ή να καταθέσει την πρόταση του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα ανεχθούμε να πετροβολούν κάποιοι που έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στους αμφισβητίες και ουσιαστικά να τους δείξει την πόρτα εξόδου καθώς θεωρεί πως η πτώση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εσωστρέφεια και την αμφιθυμία που εμφανίζουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν αναφορικά με τους 58 ότι «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η τελευταία απόφαση της ΚΠΕ είναι απόλυτα  σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο δήθεν παρεξήγησης ή δήθεν ανησυχίας.» και ουσιαστικά αυτή ήταν η απάντηση και στους 75 αλλά και στους 11.

Το επόμενο δίμηνο είναι πολύ κρίσιμο για το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται μπροστά σε εξελίξεις.