Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη, αφήνοντας στην ανακοίνωσή του αιχμές κατά της ΝΔ.

«Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή  τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε διά στόματος της εκπροσώπου του κόμματος, Άννας Ασημακοπούλου, που κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «κροκοδείλια δάκρυα». 

«Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του την Αυγή που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους Βουλευτές του που μιλούν για "πολιτικό υπόβαθρο" στη δράση της 17Ν. Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν αν διέγραφε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του! Ελπίζουμε να αλλάξει!» δήλωσε μεταξύ άλλων.