Κόντρα μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αργύρη Ντινόπουλου και του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, με αφορμή τα όσα είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στο βίντεο με το οποίο εξηγούσε την απόφασή του να μην επιστρέψει στις φυλακές έπειτα από την άδεια που έλαβε.

Αφού ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε γνήσιο το βίντεο και την προκήρυξη αυθεντικά, τόνισε ότι δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει. Προσέθεσε παράλληλα ότι «μου ζητούν να αποκηρύξω τον Χ. Ξηρό και να τον καταδικάσω», αλλά όπως είπε «δεν θα το κάνω».

Ο κ. Ντινόπουλος από την πλευρά του , χρησιμοποίησε τα λεγόμενα του δικηγόρου του κ. Ξηρού, ο οποίος είχε πει πως αυτά που είπε στο βίντεο ο δραπέτης,«ακούγονται στη Βουλή».

«Ο κ. Ραγκούσης είπε κάποια στιγμή “ακούστε και τι λέγεται μέσα στη Βουλή”. Προφανώς εννοούσε από τις αυτοαποκαλούμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Αυτές λένε  “προδότες” και χρησιμοποιούν και άλλους χαρακτηρισμούς, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο Χριστόδουλος Ξηρός. (...) Στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, προσετέθη τώρα και ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος βεβαίως είναι στη συνιστώσα της ένοπλης βίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε παράλληλα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό, λέγοντας πως δεν είναι «σοβαρή ανακοίνωση για ένα κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ο Χ. Ξηρός απέδρασε για τους δικούς του λόγους και τις δικές του αξιακές επιλογές» απάντησε ο κ. Ραγκούσης, και προσέθεσε ότι «ο Χριστόδουλος μιλάει σε μία γλώσσα επαναστατική για αυτόν δε, αλλά όχι όπως το βάζετε εσείς με την έννοια του να τρομοκρατήσει τον κόσμο». 

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε επίσης και για τον Σάββα Ξηρό, με τον κ. Ντινόπουλο να λέει πως «ο κ. Ραγκούσης κάποιες φορές δεν δρα ως συνήγορος υπεράσπισης, αλλά ως εκπρόσωπος Τύπου».