Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Δεν μας σταματάει ο λαϊκισμός, οι ακραίοι, ούτε οι απειλές των τρομοκρατών» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνικογερμανικού Επιμελητηρίου κάνοντας λόγο για «σαθρό σύστημα που τους επέτρεπε να φεύγουν ανενόχλητοι». Παράλληλα, έκανε λόγο για μείωση φόρων μετά το δεύτερο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Δεν μας σταματάει ο λαϊκισμός, οι ακραίοι, ούτε οι απειλές των τρομοκρατών. Ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει να φεύγουν ανενόχλητοι. Όμως τις κλείνουμε τις τρύπες αυτού σαθρού συστήματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «δράση μόνο αιματοβαμμένη» επεσήμανε. 

«Έχουμε πάντα στα αυτιά μας τα λόγια μιας μάνας ενός θύματος της τρομοκρατίας που είπε ότι το δικό μου παιδί δεν μπορεί να πάρει άδεια από εκεί που βρίσκεται» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αυτή η χρόνια έχει προϋποθέσεις να αποδειχθεί πράγματι καλή χρόνια. Σταματήσαμε την πτώση με τον κόπο και τις θυσίες του λαού. Συμμάζεψαμε κατάσταση διάλυσης. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Πετύχαμε πλεόνασμα στο προϋπολογισμό μια χρονιά πριν την πρόβλεψη. Έτσι η χώρα κάνει τώρα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν δεινά για τον τόπο και ότι θα χρειαζόταν να πάρουμε νέα οριζόντια μέτρα. Τώρα η χώρα προσβλέπει στην ανάκαμψη που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αρχίσει από το 2014.

«Το πρώτο μνημόνιο είχε λάθη και γι' αυτό το αλλάξαμε. Το πρώτο μνημόνιο δεν έβγαινε. Τώρα δουλεύει και ξεπερνάμε τους στόχους και τη εποχή της απόλυτης εξάρτησης κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά θέλουν να μας ξαναβάλουμε στην αβεβαιότητα του Grexit» τόνισε. 

O πρωθυπουργός είπε ότι «τα δύσκολα είναι πλέον πίσω μας. Οι καλές ειδήσεις έρχονται σιγά-σιγά. Για πρώτη φορά θα υπάρξει αποκατάσταση αδικιών. Εμείς πετύχαμε το δικό μας μερίδιο της συμφωνίας και το ίδιο περιμένουμε να κάνουν και οι άλλοι».

«Υπάρχουν κι εκείνοι που εύχονται να μην τα καταφέρουμε. Υπάρχουν δυστυχώς και στο εξωτερικό λίγες φωνές που θέλουν Ελλάδα εκτός Ευρώπης, αλλά οι δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία είναι εντός» είπε, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα τελευταία χρόνια της κρίσης ανακαλύψαμε τη σημασία της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας» επισημαίνοντας την αναβάθμιση των επιμελητηρίων και τη στενή συνεργασία με την κυβέρνηση.

«Δημιουργείται νέο κλίμα στη χώρα μας φιλικό προς την επιχειρηματικότητα. Πριν λίγο καιρό ήταν αφύσικο να παρελαύνουν επιχειρηματιες από το γραφείο του πρωθυπουργού. Σήμερα γίνεται. Οι επενδύσεις μειώνουν την ανεργία. Κάναμε τομές όπως ο επενδυτικός νόμος που ψηφίσαμε» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Σας θελουμε συνεχώς στο πλευρό μας αποδεικνύοντας συγκεκριμένα πράγματα. Θελουμε ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στο εξωτερικό» τόνισε επισημαίνοντας ότι «η μείωση της ανεργίας είναι η πρώτη μας αγωνία».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε:

«Ξέρω ότι υπαρχουν ακόμα προβλήματα με την γραφειοκρατία και τη φορολογία των επιχειρήσεων. 
Μόλις επιτρέψουν οι δημοσιονομικοί στόχοι θα μειώσουμε την φορολογία, αφού πετύχουμε τον στόχο του πλεονάσματος για δεύτερη φορά».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για να βγούμε από το μνημόνιο πρέπει να πιάσουμε τους στόχους μας χωρίς ς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις. Να βγούμε για να μειώσουμε φορολογικά βάρη και να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή διάσταση της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «τα βάζουμε με όλα και όλους που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ. Ήδη το λόγο έχει η δικαιοσύνη για όσους λεηλάτησαν τον τόπο. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της». 

Συνέχισε λέγοντας ότι «η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής.
Αν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, στο μεγάλο κράτος της κομματικής συντεχνίας, να ξέρουν ότι όλα αυτά τελείωσαν οριστικά. Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της. Το μέλλον ανήκει στην Ελλάδα της ευημερίας και της δικαιοσύνης. Όχι στο πάρτι για προνομιούχες συντεχνίες».

Ο κ. Σαμαράς κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η νέα Ελλάδα που γεννιέται έχει διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι οι επιχειρηματίες».