Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

«Δεμένο» πίστευε ότι είχε το κατευώδιο της Συγγρού για τις Περιφερειακές Εκλογές ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, όμως στη Στερεά Ελλάδα η ΝΔ θα στηρίξει το σημερινό δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.

Η επιλογή αυτή πυροδότησε τον «εμφύλιο» που μαίνεται, πλέον, όχι μόνο στο ευρύ κομματικό αλλά και στο πιο στενό «μητσοτακικό» περιβάλλον - είναι γνωστό ότι ο πρώην υφυπουργός υπήρξε πολιτικός φίλος της οικογένειας.

Πάντως ο Θανάσης Γιαννόπουλος θα θέσει υποψηφιότητα απέναντι από τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς, μιλώντας σε δικούς του ανθρώπους, ισχυρίζεται ότι έχει τη στήριξη του... Χρήστου Σταϊκούρα. Μάλιστα δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι είχε εξασφαλίσει στήριξη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όμως κάποια στιγμή τα πράγματα αλλάξανε, όπως είχε γίνει και με τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ.

Τότε, ο πρωθυπουργός και πάλι του είχε «τάξει» την καρέκλα, όμως η συμφωνία «σκόνταψε» στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και προκρίθηκε η λύση του Δημήτρη Λιντζέρη.

Από τότε ο Θανάσης Γιαννόπουλος έχει «περάσει» στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αντιγράφοντας εαυτόν: το ίδιο είχε κάνει και με την κυβέρνηση Καραμανλή, όταν «έχασε» τη θέση του υφυπουργού Υγείας σε έναν από τους ανασχηματισμούς που είχε κάνει ο τότε πρωθυπουργούς. Όταν έφυγε, δεν έχανε ευκαιρία να ασκεί κριτική.

Το πρώτο «χτύπημα» εναντίον του Σαμαρά από τον Θανάση Γιαννόπουλο ήρθε την περίοδο της έντονης αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα:

«Το θέμα των φαρμάκων, των γενοσήμων, έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη, είναι επικίνδυνο» είχε πει τότε, καλώντας τον πρόεδρο του ΕΟΦ να απαντήσει σε «ποιους ποιοτικούς ελέγχους έχουν κάνει, πόσους έχουν κάνει, πότε κάνουν και αν μπορούν να κάνουν». Μάλιστα δεν είχε διστάσει να επιτεθεί και εναντίον του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο είχε πει ότι τελεί υπό...«γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα».

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι ο Θανάσης Γιαννόπουλος δεν το βάζει εύκολα κάτω και διεκδικεί αυτά που θεωρεί κεκτημένα του, κάτι που δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ευρυτανία θα προβεί... «αδελφοκτόνος».

Γιατί, όπως λέει και ο λαός: «Μην τάξεις σε άγιο κερί...»