Ολομέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου.

«Στην αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση με τον τίτλο "success story" κατέφυγε για άλλη μία φορά ο κ. Σαμαράς, με την οποία ωστόσο δεν έπεισε κανέναν από όσους πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική. Έδωσε μια παράσταση μάλιστα, την ίδια στιγμή που το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου μιλάει για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας  που, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονιακών χωρών, έκαναν περικοπές στην υγεία και τις συντάξεις, παραβιάζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη έχοντας ταυτόχρονα τραγικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, την ανεργία και τη φτώχεια» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «είναι κατανοητό τώρα γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ματαιώσει την έλευση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για να μην χαλάσει την φιέστα αυτοπροβολής του στην έναρξη της Προεδρίας, αντί να αξιοποιήσει αυτή την έκθεση προς όφελος της κοινωνίας, μένοντας σταθερά υποτακτικός στο δρόμο του μερκελισμού. Αυτός ο δρόμος όμως σύντομα θα ανακοπεί. Η αντίστροφή μέτρηση έχει αρχίσει».