Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Τσουκαλάς.

Μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος στην επιστολή Γιωτόπουλου για το Χριστόδουλο Ξηρό δήλωσε: «Ο Γιωτόπουλος λέει πράγματα που κάποια στιγμή από όλων το μυαλό πέρασαν. Τέλος πάντων, εγώ δεν μπαίνω σε αυτές τις λογικές και δεν μπορούμε εδώ πέρα να λειτουργούμε μονάχα με τις συνωμοσίες. Είναι γεγονός ότι κάποιοι μας παρακολουθούν, το έχει παραδεχθεί και ο πρόεδρος Ομπάμα».

Αναφερόμενος στο «μανιφέστο» του  Χριστόδουλου Ξηρού, τόνισε:

«Το θέμα είναι ότι αυτά που είπε ο Ξηρός, οι τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει κατά καιρούς ή εξακολουθούν να γίνονται, δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό μαζικό κίνημα. Αυτό που εμείς πρεσβεύουμε, αυτό που εμείς θέλουμε είναι να ξεχυθεί ο λαός στους δρόμους, να υπάρξει λαϊκό μαζικό κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Γιατί τέτοιου είδους δράσεις, όπως εκτελέσεις, δολοφονίες ή τρομοκρατικές ενέργειες, είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς κυβέρνησης που έχουμε αυτή τη στιγμή, η οποία προσπαθεί να αποπροσανατολήσει τον κόσμο. Αυτοί είναι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία η μεγάλη εκπορεύεται από την κυβέρνηση».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς λέμε και στους Ξηρούς και στους επίδοξους Ξηρούς να κάτσουνε στα αυγά τους, να μην αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, να μην μπαίνουν εμπόδιο στην πορεία του λαού. Ο λαός έχει μια πορεία ανατροπής αυτής της κατάστασης. Και οι διάφοροι Ξηροί, με αυτά τα οποία κάνουνε, είναι αναχώματα στην πορεία του λαού, του λαϊκού, μαζικού κινήματος».