Σφοδρή κόντρα με αιχμές και υπαινιγμούς έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τρομοκρατίας και των εξελίξεων με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση «να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού. «Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική "ολιγωρία"», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κυρίως χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χριστόδουλου Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά» σημείωσε η Κουμουνδούρου.

«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, από το να υιοθετήσουν απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν, Γιωτόπουλου. Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

«Όσο για την ταύτιση των απόψεών τους, αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους» πρόσθεσε.

«Τα συγχαρητήριά μας στη ΝΔ για τη νέα της συνταρακτική «αποκάλυψη» και το νέο δείγμα πολιτικής σοβαρότητας που έχει να επιδείξει προς τον ελληνικό λαό. Για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τη φυγή του Χ. Ξηρού έχει κάποια άποψη ή να περιμένουμε την απάντηση του ίδιου του X. Ξηρού;» ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ΝΔ «συγκρούστηκε» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βαρεμένος ανέφερε για την κυβέρνησης ότι είναι «επικίνδυνα αυτά που λένε μέσα στην αστειότητά τους». Παράλληλα έκανε λόγο για «αστεία και επικίνδυνη επιχειρηματολογία» επισημαίνοντας ότι είναι μακριά από την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ η τρομοκρατία.

«Τους επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί αστειοτήτων. Ας κρίνει ο ελληνικός λαός. Αν έχουν στοιχεία ας τα ρίξουν στο τραπέζι, τους υπαινιγμούς τους ακούω βερεσέ» σημείωσε η κυρία Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπήρχαν κενά στο σύστημα για να δραπετεύσει ο Ξηρός».