Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Αποφασισμένοι να αναζητήσουν τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Ξηρού ζητώντας ακόμα και την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου  είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Κουμουνδούρου αναμένεται να κλιμακώσει την επίθεση της προς την ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου με το σκεπτικό ότι μετά από ένα τέτοιο γεγονός κανένας σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ως θα όφειλε . 

«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και ένα θέμα που ανήκει στο προνομιακό της πεδίο έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Εάν κάτι τέτοιο είχε συμβεί με δική μας ευθύνη η ΝΔ θα ζητούσε την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης  όχι μόνο του καθ ύλη αρμόδιου υπουργού. Τώρα κανένας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη παρά μόνο επιτίθενται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ   για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία.» 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας τις μαρτυρίες  των εργαζομένων στις φυλακές ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε προνομιακή μεταχείριση έθεταν μια σειρά από ερωτήματα όπως γιατί  ο Χ. Ξηρός ως κρατούμενος, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, είχε άλλη αντιμετώπιση  από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. 

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν έκρυβαν ακόμα τον προβληματισμό τους για  το τα κρύβεται πίσω από την υπόθεση Ξηρού , τι ρόλο μπορεί να έχουν παίξει οι μυστικές υπηρεσίες και ποιόν εξυπηρετεί μια τέτοια υπόθεση δεδομένου ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η πολιτική συζήτηση έχει μετατοπιστεί γύρω από την τρομοκρατία. 

Η επιθετικότητα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε αρχικά από τον  Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη  Τσίπρα, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM . Ο Νίκος Παππάς ζητήσε απ όλα τα κόμματα  να αφήσουν  το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και επισήμανε «Οσοι αυτόκλητα θεωρούν ότι μπορούν να αφαιρούν ζωές και να βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την ομαλότητα, τη στιγμή που διαμορφώνεται ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, έχουν τόση εμπιστοσύνη στο λαό, όσοι έχουν οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί που έχει γνωρίσει ποτέ η πατρίδα μας» είπε ο κ. Παππάς. 

Καταλήγοντας επισήμανε  «Δεν βοηθά κανέναν, δεν βοηθά ούτε κάποιους στη Ν.Δ. που θεωρούν ότι το να οικοδομούν ένα μέτωπο γύρω από αυτά τα ζητήματα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ανερχόμενη δύναμη τους διευκολύνει. Δεν τους διευκολύνει και θα έλεγα ότι επειδή έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να συζητήσουμε να μην εκτρέπουν τη συζήτηση από αυτά, οδηγούμενοι από την αδυναμία τους να υπερασπιστούν τα δικά τους πεπραγμένα. Εν ολίγοις να μιλούν επί της ουσίας και να μην το ρίχνουν στις χειροβομβίδες».