Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Παρασκηνιακές διαμάχες συντελούνται μεταξύ της Πρωτοβουλίας των 58 και του ΠΑΣΟΚ με αιχμή το ευρωψηφοδέλτιο και την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων. 

Το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ και κυρίως παλαιά στελέχη που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της συνεργασίας και της κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές επιθυμεί να στηθούν κάλπες παντού και να γίνουν ανοιχτές διαδικασίες με στόχο οι υποψήφιοι του κόμματος να κυριαρχήσουν και να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο. 

Θεωρεί επίσης ότι η διενέργεια ανοιχτών διαδικασιών με κάλπες θα δώσει πόντους στους υποψηφίους που θα τροφοδοτηθούν από τους κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους ωστόσο στην παρούσα φάση φαίνεται πως ελέγχει η ομάδα του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη και όχι το λεγόμενο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ. 

Από την άλλη, οι 58 αν και επιθυμούν να γίνουν διαφανείς διαδικασίες και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή σ' αυτές πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ και όσοι αμφισβητούν την ύπαρξή τους και την δυναμική τους θα επιχειρήσουν να "καταπιούν" τους υποψηφίους τους και ουσιαστικά να τούς βγάλουν εκτός ευρωψηφοδελτίου ή να τούς οδηγήσουν στις τελευταίες θέσεις. «Το καλό είναι οι πρώτοι του ευρωψηφοδελτίου να εκπροσωπούν κάτι ευρύτερο» τονίζουν στελέχη των 58 θεωρώντας ότι μπορούν να παραχωρήσουν στο ΠΑΣΟΚ την δεύτερη θέση, αλλά όχι σε οποιοδήποτε στέλεχος αλλά σε κάποιον που ταιριάζει στην μενταλιτέ και νοοτροπία τους όπως για παράδειγμα στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Κυριάκο Πιερρακάκη. 

Όταν ακούν αυτά τα σενάρια στο ΠΑΣΟΚ ανατριχιάζουν και επιμένουν ότι την πρώτη θέση για λόγους καθαρά συμβολισμού πρέπει να καταλάβει αναγνωρισμένο στέλεχος του κόμματος

Εξελίξεις δεν θα υπάρξουν πριν από την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου και την ενημέρωση που θα τού κάνουν οι συνεργάτες του αλλά και οι έμπιστοί του από την πλευρά της Πρωτοβουλίας των 58.