Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, συνεχάρη τους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς για το έργο τους και δήλωσε ότι 30 τρομοκράτες βρίσκονται στις φυλακές, το οποίο αποτελεί επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα επικηρυχθούν οι τρομοκράτες για 4. εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια του ελληνικού κράτους να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών και να πατάξει το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Αν και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν διευκρίνισε σε ποιούς τρομοκράτες αφορά η επικήρυξη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες,  αφορά στον Χριστόδουλο Ξηρό, στο Νίκο Μαζιώτη και στους δολοφόνους των δυό μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ τόνισε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική της ανάπτυξη.

Πριν την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.