Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Όχι μόνο η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου - που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- αλλά και όσα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου είναι υπόδικα, πρέπει να φύγουν από τη θέση τους.

Αυτό ζητά, μέσω του newpost, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το ζητά αυτό για να μην υπάρχει καμία σκιά ότι μέσω του αξιώματός τους θα επηρεάσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δικαστική έκβαση της υπόθεσής τους.

«Ολοι οσοι κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη - και το λέω σεβόμενος πάντα το τεκμήριο της αθωότητας- και κατέχουν υψηλά δημόσια αξιώματα, για λόγους ευαισθησίας θα έπρεπε να παραιτηθούν. Προκειμένου να μη δίνουν λαβές ότι σχετίζεται το αξίωμά τους με την έκβαση της υπόθεσης η οποία εκκρεμεί στην δικαιοσύνη. Αυτό ειναι αυτονόητο», δηλώνει στο newpost ο βουλευτής.

Σε αυτούς περιλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος κατέχει ακόμη τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, όσο και τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.