Η  δικαίωσή των ένστολων  στις αντισυνταγματικές περικοπές των αποδοχών - όπως έκρινε η Δικαιοσύνη- οι οποίες τους έγιναν εξαιτίας του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, τους προκάλεσε αμηχανία.

Σε καμία περίπτωση ,όπως προκύπτει από τις συζητήσεις στους διαδρόμους του Πενταγώνου, δεν ήθελαν οι αξιωματικοί να βρεθούν απέναντι στην κοινωνία και αισθάνονται άσχημα .

Εξέφραζαν την επιθυμία ότι μακάρι να είναι αυτοί που θα ανοίξουν το «δρόμο» για την επιστροφή των περικοπών τις οποίες έχουν υποστεί όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα.

Βέβαια δεν έχουν απάντηση που θα βρεθούν τα χρήματα για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες.

Πάντως έλεγαν ότι «καθημερινά εμείς (οι ένστολοι ) διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων , για να μεταφέρουμε ασθενείς από την ακριτική Ελλάδα πετώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεν έχουμε αργίες και όταν φεύγουμε από τη μονάδα κουβαλούμε την ευθύνη για τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων».

Είναι γνωστό ότι οι αξιωματικοί με τις τακτικές μεταθέσεις δαπανούν πολλά χρήματα και πολλές φορές οι καταστάσεις τους υποχρεώνουν να διατηρούν και δύο σπίτια αν τα παιδιά τους δεν μπορούν να μετακομίσουν μαζί τους ή σύζυγός τους εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δεν δύναται να εγκαταλείψουν τη θέση τους.

Σε κάποιους ιστότοπους του διαδικτύου, ανεβάζουν βίντεο -αρχείο όπου φαίνεται ότι κάθε πρωί που φεύγουν από το σπίτι τους δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί να ξαναδούν τα παιδιά τους.

Γ. Κοκ.