current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση15:28

Έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση για τον Χάρη Θεοχάρη

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, εξαιτίας των «πρωτοβουλιών» αλλά και των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του που προκαλούν αναταραχή στους φορολογουμένους.

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, εξαιτίας των «πρωτοβουλιών» αλλά και των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του που προκαλούν αναταραχή στους φορολογουμένους.

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, εξαιτίας των «πρωτοβουλιών» αλλά και των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του, που προκαλούν αναταραχή στους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων» η δυσαρέσκεια πηγάζει από κυβερνητικά στελέχη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει «του κεφαλιού του» χρεώνοντας μάλιστα τις όποιες αποφάσεις στους ανώτερους του, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του, αφού ισχυρίζεται ότι είναι ένα απλό όργανο.

Παράλληλα «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου προκαλούν οι δηλώσεις του, οι οποίες «τρομοκρατούν» τους φορολογούμενους, αφού πολλές φορές εμφανίζονται αντιφατικές. 

«Πυρά» δέχεται και για τις εγκυκλίους του, αφού οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι, αντί να μειώνουν την γραφειοκρατία, την αυξάνουν, εξαιτίας των δεκάδων διευκρινίσεων που περιλαμβάνουν. Στον κ. Θεοχάρη αποδίδονται και διάφορες διαρροές που θεωρείται στο Μαξίμου ότι υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση του οικονομικού επιτελείου.

Νωρίτερα, το newpost αποκάλυψε ότι το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο, προβλέπει μπόνους για το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος των ετήσιων κρατικών εισπράξεων.

Η σκανδαλώδης ρύθμιση, του νόμου 4093 του 2012, σύμφωνα με την οποία «μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο», αποτελεί νομοθετική έμπνευση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, που το Νοέμβριο του 2012 έκριναν ότι ένας ανώτατος δημόσιος λειτουργός χρειάζεται έξτρα οικονομικό κίνητρο για να κάνει ευσυνείδητα το καθήκον του.


σχετικα αρθρα