Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους είχε νωρίτερα, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Ειρηνευτικής Συνόδου Γενεύη ΙΙ για τη Συρία, που πραγματοποιείται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συνάντηση με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Αλ Αράμπι (Nabil Al Araby), ο οποίος τον ευχαρίστησε για την Κοινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου 2014, και θα είναι μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι (Wang Yi), και λαμβάνοντας υπόψη το κινεζικό ενδιαφέρον για την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ακόμη, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί (Hosyar Zebari), με τον οποίο συζήτησε για την κατάσταση στη χώρα και τη Μέση Ανατολή, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες ιρακινές.