Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος νωρίς το απόγευμα πήρε στα χέρια του την τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο και της Περιφέρεια της Αθήνας, τον Πειραιά και τις Περιφέρειες της Ελλάδας που αύριο ανοίγουν και πάλι τις κάλπες για επαναληπτικές εκλογές.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φαίνεται ότι στο Δήμο της Αθήνας επικρατεί μια απόλυτη ισοπαλία μεταξύ των δύο υποψηφίων Ν. Κακλαμάνη και Γ. Καμίνη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο,  φαίνεται να γέρνουν περισσότερο προς τον κ. Καμίνη παρά στον κ. Κακλαμάνη.

Ντέρμπι παίζεται και στην Περιφέρεια της Αττικής μεταξύ Σγουρού και Κικίλια, ενώ για τον Πειραιά, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, που επίσης είναι ρυθμιστές φαίνεται ότι έχουν μοιραστεί, ανάμεσα στον Γιάννη Μίχα και τον Β. Μιχαλολιάκο. Στον τέταρτο δήμο της χώρας το Περιστέρι, τα ποσοστά, τα οποία αναμένεται να λάβει ο νυν δήμαρχος Α. Παχατουρίδης θα είναι πρωτόγνωρα.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, μάλλον φαίνεται ότι θα περάσει τελικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τον Μάρκο Μπόλαρη με διαφορά που δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 7 ποσοστιαίες μονάδες.  Στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις , λένε ότι το σκορ ανάμεσα στους ίδιους και τη Ν.Δ θα καθίσει τελικά –εκτός απροόπτου- 7-6 δηλαδή 7 περιφέρειες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και 6 υπέρ της Ν.Δ.