Συνεδρίασε, επί τρίωρο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη οι αρμοδιότητες των μελών της, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, στους βασικούς τομείς της πολιτικής του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της συνεδρίασης, η Επιτροπή συζήτησε αναλυτικά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με τον Φώτη Κουβέλη να αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου, και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο που βρίσκονται οι διαδικασίες.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που επεικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από στελέχη της πλειοψηφίας ασκήθηκε κριτική στα τρία στελέχη της μειοψηφίας (Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο) που παραβρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση των «58» στο Περιστέρι. Ανάλογη κριτική διατύπωσαν μέλη της μειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή προς την πλειοψηφία, για τις επαφές και τις συζητήσεις με παράγοντες και προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς που έχουν επιφυλάξεις με την πρωτοβουλία των «58».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο, με αιχμή το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση της Κεντρικής Επιτροπής και των τομέων του κόμματος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, κινείται στην κατεύθυνση να επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όσον αφορά τις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αναφέρεται: «Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας, και την έξοδο από την κρίση. Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς Δημάρχους, καθώς και Δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων».