Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό έργο και τις δραστηριότητες της μονάδας και ξεναγήθηκε στον δορυφορικό σταθμό εδάφους, ο οποίος τίθεται επίσημα από σήμερα σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Μέσω του δορυφορικού σταθμού εδάφους, ο κ. Παπούλιας είχε την ευκαιρία να δει εικόνες από τις καταστροφές, που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ακατανόητο αυτή τη στιγμή», που όλοι είναι συγκλονισμένοι από την καταστροφή στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία, «η Τουρκία να θέλει να χτίσει σε σεισμογενή περιοχή τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα, απέναντι από τη Ρόδο.

Πρέπει ο κ.Ερντογάν να το σκεφθεί πολλές φορές» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να παρέμβουν «για να μην έχουμε μία καταστροφή, που θα είναι στο κατώφλι μας».

Ο κ. Παπούλιας εξαίροντας την προσφορά της πολεμικής Αεροπορίας σχολίασε ότι «είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και νομίζω ότι η Αεροπορία το κάνει καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υπεράνθρωπες. Η Πολεμική μας Αεροπορία, υπογραμμίζει ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε αυτά τουλάχιστον που παραλάβαμε από τους παλαιότερους με αγώνες, θυσίες και ιδρώτα», συνέχισε.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη καθώς και στις πτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά, ο κ. Παπούλιας διεμήνυσε ότι «η γειτονική χώρα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον ενάεριο χώρο μας, ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες. Δεν είναι προς όφελος κανενός ιδιαίτερα της Τουρκίας, όταν μάλιστα σκέπτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία» και κατέληξε: «Είναι καλύτεερα να περάσουμε σε μία περίοδο ομαλών σχέσεων καλής γειτονίας».