«Το στόχο του μνημονίου να υπάρχουν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πλεονάσματα, τον αποδεχόμαστε», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μηλιός «είπε ότι ο στόχος αυτός είναι μια υπόσχεση που δίνουμε στον Ελληνικό λαό – όχι σε κάποιον στο εξωτερικό ή στους δανειστές- γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε χρέη».

«Επομένως θα συμφωνήσουμε στο στόχο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επεσήμανε ωστόσο ότι «δεν θα μας βομβαρδίσει καμία από τις χώρες που μας δανείζουν εάν μειώσουμε το ΦΠΑ στα βασικά είδη». 

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Σταθάκης περί επαχθούς χρέους, ο κ. Μηλιός βρέθηκε σε παρόμοιο μήκος κύματος, που όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μία λύση για το χρέος στα πρότυπα της ρύθμισης στην οποία προχώρησε η Δυτική Γερμανία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα σημείωσε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, ενώ αρνήθηκε πως οι θέσεις του κόμματος είναι παραπλήσιες με αυτές του ΔΝΤ. 

Ο κ. Μηλιός επεσήμανε ότι στα θέματα φορολόγησης των επιχειρήσεων, το κόμμα θα μιμηθεί τη Γαλλία και τη Γερμανία στους νόμους τους περί φορολόγησης των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Εξάλλου επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί ο φόρος στα ακίνητα, ενώ δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.