Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Έναν βενιζελικό, έναν εκσυγχρονιστή (58) και έναν παπανδρεϊκό ψάχνουν στην "Ελιά" για να καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. 

Ο τρόπος της επιλογής τους δεν έχει ακόμη καθοριστεί καθώς γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το εάν θα γίνει τελικώς ψηφοφορίες, δημοψήφισμα ή εάν απλώς θα υπάρξει συμφωνία στα πρόσωπα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι στην βιτρίνα του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να εκπροσωπούνται και οι τρεις εκπρόσωποι των τάσεων αυτών για να υπάρχει ισορροπία και μέσα από αυτό να βρουν δρόμους εκλογικής έκφρασης όλοι όσοι ανήκουν στην Δημοκρατική Παράταξη. 

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους 58 δεν έχουν προχωρήσει σε βάθος. Εκείνο όμως το στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον βρίσκεται στην σειρά κατάταξης των τριών αυτών υποψηφίων. Ορισμένοι εισηγούνται στον κ. Βενιζέλο να προτάξει έναν παπανδρεϊκό για να κερδίσει και τους προεδρικούς του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δεν έχει ακόμη αποφασίσει... 

Πάντως ο Χάνες Σβόμποντα που συναντήθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία των 58 τούς διαμήνυσε ότι το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να απαρτίζεται από νέα πρόσωπα και όχι από παλιά ακόμη κι αν αυτά διαθέτουν εμπειρία. 

Το μήνυμα έφθασε αρμοδίως και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του. Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του κ. Βενιζέλου, είχε ως αποδέκτες πρώτα απ' όλους τους διαφωνούντες και όχι τους 58. Με αυτήν επεχείρησε να καθησυχάσει τα τεταμένα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος και να υποδείξει όσο πιο κομψά γινόταν και στους 58 να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις. 

Όμως φαίνεται ότι απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Η ανακοίνωση της Κίνησης των 75 και του Μιχάλη Καρχιμάκη για τους 58 είναι απολύτως απαξιωτική. Οι 11 σιωπούν και περιμένουν να βρουν το κατάλληλο timing για να επανέλθουν. Οι Ανδρουλάκης-Σκανδαλίδης δουλεύουν στο κόμμα και ετοιμάζουν τους μηχανισμούς τους...