Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε ντέρμπι ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Σπύρο Λυκούδη εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Η παρουσία του πρώην γραμματέα στην εκδήλωση των 58 στο Περιστέρι ήταν μόνο η αφορμή για την φραστική αντιπαράθεση των δύο ανδρών. Γιατί η αιτία της πολιτικής τους κόντρας εντοπίστηκε κυρίως στο γεγονός πως η ηγεσία οργάνωσε κρυφή συνάντηση στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη για να συζητήσει για την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τους Πάνο Μπεγλίτη, Στέφανο Μανίκα και Χάρη Καστανίδη. Και να ήταν μόνο αυτό.

Την επομένη της κρυφής συνάντησης στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Κουβέλης δεν αποκάλυψε τίποτε ως προς την συνάντηση παρόλο που μαζί του είχε πάρει κι άλλα μέλη του οργάνου όπως τους Σάκη Παπαθανασίου,  Δημήτρη Χατζησωκράτη, Θεόδωρο Μαργαρίτη και Παναγιώτη Παναγιώτου. 

«Αυτά τα πράγματα μάς γυρίζουν δεκαετίες πίσω διότι υπηρετούν μία αντίληψη που ταυτίζει την ηγεσία του κόμματος με μία παρέα» σχολίασε καυστικά ο Σπύρος Λυκούδης

Στον πρώην γραμματέα απάντησε ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας ότι «δεν το είπαμε για να μην διαρρεύσει». Η απάντηση αυτή προκάλεσε προκλητικά σχόλια από την μειοψηφία του κόμματος με τα στελέχη της να σχολιάζουν πως επί της ουσίας η ηγεσία του κόμματος παραδέχτηκε ότι ο φόβος της ήταν πως η συνάντηση θα διέρρεε από τους μειοψηφούντες. 

Πάντως, ο Σπύρος Λυκούδης δεν πρόκειται να φύγει από την ΔΗΜΑΡ, ούτε να ενταχθεί στους 58. Θα παραμείνει στο κόμμα τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές προσπαθώντας να προωθήσει τις απόψεις του.