Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Μία δυσάρεστη εξέλιξη υπήρξε για την Αεροπορία του Στρατού Ξηράς μετά την ξαφνική απόφαση του Κογκρέσου να στείλει  τα δέκα ελικόπτερα Σινούκ στη Νότια Κορέα, ενώ αρχικά προορίζονταν για την Ελλάδα. Οι ανάγκες του ΓΕΣ είναι συγκεκριμένες και η ελληνική κυβέρνηση είχε κυνηγήσει πάρα πολύ την προμήθεια αυτή.

Να διευκρινιστεί βέβαια ότι δεν θα μας τα χάριζαν οι ΗΠΑ, θα τα αγοράζαμε ως μεταγχειρισμένα σε πολύ καλή τιμή. Οι πληροφορίες θέλουν να μας τα έδιναν στην τιμή των 7-8 εκατ. δολ. το καθένα. Όταν θα έρχονταν όμως στην Ελλάδα θα είχαν περάσει από εργοστασιακή συντήρηση και θα ήταν έτοιμα να αναλάβουν  δράση. 

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο λόγω των εξελίξεων όμως στη Κορέα, εκτίμησε ότι πρέπει  τα ελικόπτερα αυτά να μην δοθούν-πωληθούν στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα Σινούκ, να σημειωθεί, ότι δεν είναι παροπλισμένα απλώς τα πωλούν οι αμερικανοί και τα αντικαθιστούν με καινούργια.

Το Ελληνικό Πεντάγωνο ευελπιστεί ότι του χρόνου ίσως να αποκτήσουμε κάποια από τα Σινούκ τα οποία θα τα αντικαταστήσει η Ουάσιγκτον με καινούργια. 

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι κάλεσαν την ελληνική πλευρά να ενημερώσει το Αμερικανικό Πεντάγωνο αν ενδιαφέρεται να πάρει δωρεάν άλλο στρατιωτικό υλικό που το αποσύρουν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό μπορεί κατά κύριο λόγο να είναι υλικό για το Στρατό, όπως οχήματα, αρματοφορείς και άλλα.