«Ακόμα και τον καιρό που ήμουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν ποτέ- έλεγα ότι αυτοί (σ.σ οι «58») είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Τώρα, από κει και πέρα, αν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης είναι για να ενώσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον Βημαfm είπε πως «δεν βλέπω κάποια άλλη δύναμη που μπορεί να ανασχέσει το λαϊκισμό, αφού τα δύο κόμματα πηγαίνουν με χίλια δαιμονοποιώντας το ένα το άλλο και μόνη δύναμη κοινής λογικής μου φαίνεται ότι είναι οι "58", μόνο αν καταφέρουν και συστεγάσουν όλες τις απόψεις της Αριστεράς. Φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κ. Κουβέλης. Κάποια μέλη της ΔΗΜΑΡ το καταλαβαίνουν... Να μην περιμένουν, όμως, τον όλεθρο στις ευρωεκλογές για να βάλουν μυαλό». 

Υποστήριξε μάλιστα πως «αν αποκτήσει η Κεντροαριστερά εκτόπισμα, θα αποκτήσει ενωμένη» και είπε ότι ο ίδιος προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται και «αν κριθεί ότι είμαι απαραίτητος… Ναι. Θα πάω να παρακολουθήσω (την εκδήλωση των "58" στην Κηφισιά) και, αν χρειαστεί να παρέμβω, θα παρέμβω κιόλας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε πως δεν το θεωρεί πιθανό ωστόσο είπε πως μπορεί να προκύψουν το φθινόπωρο ή με αφορμή τον Προέδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως είπε «δεν θα τα βρουν, ακόμη και τον Τσίπρα να προτείνει ο Σαμαράς για Πρόεδρο, δεν θα τα βρουν».