Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Με τα θέματα της τρομοκρατίας ψηλά στην ατζέντα τη διεθνή κοινότητα να πιέζει για την άμεση σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις αυστηρές συστάσεις του Τζόν Κέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και την επιστροφή των δανειστών και την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους, θα συναντηθούν αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Η απόδραση Ξηρού καθώς και η απειλή που εκτόξευσε μέσω του βίντεο ανησυχούν το κυβερνητικό στρατόπεδο τη στιγμή μάλιστα που οι εργασίας της ελληνικής προεδρίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 
 
Στη διεθνή κοινότητα, ευρωπαϊκή αλλά και αμερικανική, υπάρχει έντονη ενόχληση για τις εξελίξεις αυτές ενώ το μήνυμα του αμερικανού υπουργού Εξωετερικών Τζόν Κέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν σαφές: «Συλλάβετε τώρα τον Χριστόδουλο Ξηρό». 
 
Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί και η επιστροφή των υψηλών κλιμακίων της τρόικας αν και η ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους παραμένει άγνωστη. Η εξέλιξη με τη «βόμβα» του ΣτΕ για τους ενστόλους έχει δημιουργήσει πρόβλημα με τους εταίρους να μιλούν ήδη για ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν το περίπου μισό δισ. που θα πρέπει να επιστραφεί. 
 
Ταυτόχρονα όμως κι ενώ οικονομικό επιτελείο και τρόικα δεν έχουν καταλήξει στο δημοσιονομικό κενό του 2014 δημιουργείται και ένα μόνιμο ετήσιο κενό από τη μη περικοπή των μισθών και των λοιπών αμοιβών των ενστόλων. 
 
Την ίδια ώρα οι δύο άνδρες θα πρέπει να ρυθμίσουν εκ νέου τις «παραφωνίες» που δημιουργούνται κάθε τόσο στην κυβέρνηση με πιο πρόσφατη τη διαφωνία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη διάθεση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. 
 
Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να λάβουν τις πολιτικές αποφάσεις εκείνες ώστε η πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου να γίνει όσο γίνεται πιο ανώδυνα για τα κόμματα της συγκυβέρνησης.