Για «μεγάλη υποχώρηση της ΔΗΜΑΡ» για την οποία  «κάνω εγώ την προσπάθεια, όσο μπορώ, για να κρατήσω όπως λέω ίσια το τιμόνι της και να φροντίσω να διατηρηθεί στο πολιτικό ενδιαφέρον των πολιτών» έκανε λόγο ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας, μάλιστα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης τόνισε πως: «Όταν επί σειρά ετών είχαμε ένα 6,5% και σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας υπολογίζουν στο 3%, μιλάμε για κατακρήμνιση. Προσπαθώ να βρω το φάρμακο».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα, ο κ. Λυκούδης απάντησε:

«Ο πρόεδρος του κόμματος και η πλειοψηφία του κόμματος που διαμορφώθηκε στο συνέδριο, έχουν μία αντίληψη συγκεκριμένη και την υλοποιούν, ότι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα γίνει με σταθερό σημείο τη ΔΗΜΑΡ και όσους συνεργαστούν μαζί της. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα αντίληψη και προσπάθεια, που κάνει ο πρόεδρος και η πλειοψηφία, κατά τη γνώμη τη δική μου δεν θα έχει πολύ μεγάλα αποτελέσματα, διότι αυτό που χρειάζεται για να ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά είναι η συνένωση όλων των χώρων, των πολιτικών δυνάμεων, των προσωπικοτήτων, των κινήσεων, όλων όσων συναντιούνται σε αυτή την ιστορία και όχι με επιμέρους προσπάθειες να συγκροτήσει ο καθένας τον δικό του τρίτο πόλο.Και γι’ αυτό υπάρχει μία διαφωνία. Ελπίζω αυτή η διαφωνία να ξεπεραστεί και μακάρι να πείσω το κόμμα μου να κατευθυνθεί προς την κατεύθυνση που εγώ νομίζω ότι θα έχει επιτυχία».