Για τις προθέσεις του σχετικά με την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας μίλησε στον Βήμα Fm ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, προαναγγέλλοντας συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ό,τι έχω πει, εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μάλλον έχει ενισχυθεί η πεποίθησή μου από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά δημοφιλίες προσώπων. Βεβαίως, γνωρίζω πολύ καλά ότι αύριο-μεθαύριο μπορώ να κάνω μία πατάτα στη Βουλή και η δημοφιλία μου να πάει κάτω, μιλάμε με ό,τι έχω δει αυτή τη στιγμή. Και το κυριότερο απ’ όλα, μέσα από τις δημοσκοπήσεις αυτές που είναι χρήσιμες για κάποιον που θέλει, ιδιαίτερα για το β’ γύρο, η αποδοχή που έχω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι σημαντική. Όπως θα έχετε δει, είμαι πρώτος στον ΣΥΡΙΖΑ με 34% και στο ΚΚΕ με 45% αποδοχή. Νομίζω ότι αυτά είναι κυρίως τα ενισχυτικά για έναν υποψήφιο δήμαρχο και επειδή έχω τα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου της Κεντροδεξιάς – γιατί δεν έχω χρίσμα από το κόμμα μου και δεν το παίζω, αφού είμαι βουλευτής εν ενεργεία της Ν.Δ., ότι άλλαξα ξαφνικά ιδεολογία, διότι αυτά είναι ανοησίες και εξακολουθώ να είμαι ιδεολογικά εκεί όπου ήμουν από παιδί – το ψηφοδέλτιο θα έχει το χαρακτήρα ανεξαρτήτου και ο τρόπος με τον οποίο ασκείς τα καθήκοντά σου ως δήμαρχος το ίδιο. Έχετε καλύτερη πληροφόρηση από εμένα για το πότε θα καταλήξει η Ν.Δ., αλλά χρίσματα δεν θα δώσει. Εγώ, όμως, δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια και οργανώνομαι και με ανθρώπους για το ψηφοδέλτιο έχω μιλήσει και το πλέον ευχάριστο είναι ότι σ’ αυτή τη φάση έχω μιλήσει με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν σηματοδοτούν τον ιδεολογικό μου χώρο» τόνισε, επισημαίνοντας:

«Η υποψηφιότητά μου έχει ανακοινωθεί. Δεν είναι ότι περιμένω κάτι, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να βιάζομαι και κυρίως θέλω να ξεκαθαρίσω – που δεν το βλέπω εύκολα να ξεκαθαρίζει – ότι δεν υπάρχει ένα στο εκατό να γίνουν εξελίξεις πολιτικές που να με κάνουν να αλλάξω άποψη. Αλλά όχι τελευταία στιγμή, δεν πρόκειται τελευταία στιγμή να αλλάξω άποψη. Προτεραιότητά μου είναι η Αθήνα».

Για τους λόγους που η Ν.Δ. δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο για την Αθήνα ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε:

«Γιατί δεν θέλουν εμένα. Βεβαίως, σημασία έχει στους πολιτικούς όχι ποια είναι η αποδοχή τους μέσα στο στενό κομματικό γήπεδο, αλλά μέσα στην κοινωνία. Αν ήξερα ποιοι χειρίζονται το θέμα, θα σας έδινα ξεκάθαρη απάντηση (ποιος δεν με θέλει). Δεν γνωρίζω, όμως. Άσχετα με όλη την περιγραφή της υποψηφιότητάς μου, θεωρώ ότι λόγοι πολιτικού fair play με οδηγούν και θα το πράξω να ζητήσω να δω τον κ. Σαμαρά και να μιλήσω μαζί του. Μόνο με τον κ. Σαμαρά, όμως. Οι δυο μας…».