Ξεπερνάνε κάθε όριο φαντασίας τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να γίνουν χρηματικές δωρεές στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας επειδή δεν μπορεί να συνεδριάσει η προβλεπόμενη Επιτροπή όπως όριζε ο νόμος ο οποίος είχε εκδοθεί πριν το 1990. 

Ο εν λόγω νόμος όριζε μία συγκεκριμένη Επιτροπή 28 ατόμων και ήταν προσωποπαγής. Δηλαδή η Επιτροπή αποτελούνταν  από συγκεκριμένα πρόσωπα στην οποία επικεφαλής ήταν και συγκεκριμένος  πρωθυπουργός με όνομα και επίθετο.  Πολλά από τα άτομα της 28μελής επιτροπής δεν ζουν πια. Απίστευτα πράγματα αλλά... ελληνικά!

Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και επιχείρησε να τη «φωτίσει» όσο μπορούσε ο νομικός του σύμβουλος. 

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη και το θέμα αποκαλύφθηκε από μία ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία οικονομική δωρεά στην Πολεμική Αεροπορία

Το πότε ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και γιατί δεν αλλάχτηκε κατά τη δεκαετία του 1990 ή και μετέπειτα  το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν διευκρινίστηκε. 

Γ. Κοκ.