Δεν μπορούν να δεχτούν δωρεές επειδή δεν ζουν τα μέλη της Επιτροπής!

Δεν μπορούν να δεχτούν δωρεές επειδή δεν ζουν τα μέλη της Επιτροπής!

Ξεπερνάνε κάθε όριο φαντασίας τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να γίνουν χρηματικές δωρεές στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας επειδή δεν μπορεί να συνεδριάσει η προβλεπόμενη Επιτροπή όπως όριζε ο νόμος ο οποίος είχε εκδοθεί πριν το 1990. 

Ο εν λόγω νόμος όριζε μία συγκεκριμένη Επιτροπή 28 ατόμων και ήταν προσωποπαγής. Δηλαδή η Επιτροπή αποτελούνταν  από συγκεκριμένα πρόσωπα στην οποία επικεφαλής ήταν και συγκεκριμένος  πρωθυπουργός με όνομα και επίθετο.  Πολλά από τα άτομα της 28μελής επιτροπής δεν ζουν πια. Απίστευτα πράγματα αλλά... ελληνικά!

Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και επιχείρησε να τη «φωτίσει» όσο μπορούσε ο νομικός του σύμβουλος. 

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη και το θέμα αποκαλύφθηκε από μία ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία οικονομική δωρεά στην Πολεμική Αεροπορία. 

Το πότε ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και γιατί δεν αλλάχτηκε κατά τη δεκαετία του 1990 ή και μετέπειτα  το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν διευκρινίστηκε. 

Γ. Κοκ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο