Επίθεση εναντίον του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, στον απόηχο της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο κ. Μούιζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. «Κανένας, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι σε δήλωσή του στο Associated Press την Τετάρτη, ο κ. Μουΐζνιεκς είχε αναφέρει ότι είναι σοκαρισμένος από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στις «παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών» και να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις.  

Το Λιμενικό απαντά στον ΟΗΕ για τους λαθρομετανάστες

Στο Αιγαίο δίνεται καθημερινά μια μάχη, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, με καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Το γεγονός ότι το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα το αποδεικνύει, συμπλήρωσε. Ακόμη, επεσήμανε ότι στέλνεται μήνυμα ότι τα σύνορα της χώρας δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούνται όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. και του Εθνικού Δικαίου.

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής  εκμετάλλευσης. Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου, ανεξαρτήτως αν το δικαιούται ή όχι» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.