Σκληρή η πραγματικότητα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τους  μερισματούχους του, καθώς στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης με τους στρατιωτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση που βρίσκεται το Μ.Τ.Σ.

Ο υφυπουργός αφού σημείωσε ότι τα Μετοχικά Ταμεία είναι θέματα που άπτονται στις αρμοδιότητές του, εξήγησε ότι  καταβάλλονται προσπάθειες  στο να αυξηθούν τα έσοδα τους.

Ιδιαίτερα η προσοχή έχει δοθεί στο Μετοχικό Ταμείο. Μάλιστα, έχουν υποβληθεί προτάσεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και υπάρχει μία συνεργασία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να δρομολογηθούν  βιώσιμες λύσεις.

Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε ότι αν δεν υπάρξουν έσοδα στο Μ.Τ.Σ. θα υπάρξει  αναπροσαρμογή των μερισμάτων. Ήδη βέβαια στα μερίσματα έχουν γίνει μεγάλα «κουρέματα» αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα του ΜΤΣ, ο υφυπουργός είπε ότι μία πρόταση είναι, ένα ποσοστό από την εξαγορά της θητείας να πηγαίνει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Δεύτερος τρόπος είναι η έκδοση πιστωτικών καρτών για τους στρατιωτικούς  από  συγκεκριμένη  τράπεζα και ένα μέρος από τα  κέρδη του εν λόγω Πιστωτικού Ιδρύματος να πηγαίνουν στο ΜΤΣ.


Γ.Κοκ.