Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Με αντεπίθεση που θα έχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού θα απαντήσουν οι επιμέρους στρατοί στο ΠΑΣΟΚ στα πολεμικά μηνύματα που τους έστειλε προσφάτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την "προκλητική" όπως την χαρακτηρίζουν συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων των "58" οι διαφωνούντες σχεδιάζουν να μπουν στην μάχη με την ηγεσία και όποιος αντέξει... 

Τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ αντί να ηρεμήσουν όπως επεδίωκε η Χαριλάου Τρικούπη οξύνθηκαν μετά τις άστοχες αναφορές του Γιάννη Βούλγαρη στο Περιστέρι περί νέου ονόματος και συμβόλων καθώς ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει ότι δεν τίθεται θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Φούντωσαν ακόμη περισσότερο λόγω του εξοβελισμού της ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη από την συνάντηση των 58 με τον Χάνες Σβόμποντα και δεν αποκλείεται οδηγήσουν σε έκρηξη εάν βεβαιωθούν σενάρια που θέλουν την Πρωτοβουλία να απορρίπτει το όνομα ΠΑΣΟΚ από το ευρωψηφοδέλτιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα Καρχιμάκη, δηλαδή η Κίνηση των 75 συντονίζεται για τις διήμερες κομματικές διεργασίες του Σαββατοκύριακου (Πολιτικό Συμβούλιο και εκδήλωση με νομαρχιακές επιτροπές) και το βράδυ θα έχει σε στενό κύκλο στελεχών μία σύσκεψη για να ληφθούν αποφάσεις. Επίσης στα σκαριά βρίσκεται και συγκέντρωση της Κίνησης στην Αττική μέσα στον Φλεβάρη και προτού πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά. 

Ομοίως και οι 11 προετοιμάζουν το επόμενό τους "χτύπημα". Μία πρόγευση θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο κι έπειτα η ομάδα των υφυπουργών θα εκδηλώσει την θέση της για τις εξελίξεις. "Δεν θα παραμείνουμε απαθείς" διαβεβαιώνουν στελέχη της ομάδας που παρακολουθούν όπως λένε με έκπληξη την υποδούλωση του ΠΑΣΟΚ στους 58...