Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Μια υπόγεια σύγκρουση που επίσημα διαψεύδεται ωστόσο φαίνεται πως δεν μπορεί να «σφραγιστεί» στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
 
Στο οικονομικό επιτελείο λοιπόν της κυβέρνησης επικρατεί αναταραχή που προκλήθηκε από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους και «φούντωσε» με τις πρώτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι η τρύπα που θα δημιουργηθεί μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ. 
 
Η ενόχληση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα ήταν μεγάλη με κύκλους του να κάνουν λόγο για δημιουργία αρνητικής εικόνας την ώρα που η επιστροφή της τρόικας και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε οριακό σημείο. 
 
Μια μέρα μετά, το δημοσίευμα του Reuters που επικαλείτο αξιωματούχο του υπουργείο και οριοθετούσε την «τρύπα» στα 500 εκ.προκάλεσε εκ νέου δυσφορία και χρεώθηκε και αυτή η διαρροή στο «περιβάλλον» του κ. Σταϊκούρα. 
 
Οι άνθρωποι του Γιάννη Στουρνάρα εκτιμούν πως όλες αυτές οι διαρροές και η εικόνα της αναταραχής που περνάει προς τα έξω δημιουργεί αρνητική εικόνα για τη χώρα και αφήνει περιθώρια στην τρόικα να μιλάει για ισοδύναμα μέτρα με το καλημέρα σας, την ώρα που η λέξη «μέτρα» ανήκει στις απαγορευμένες. 
 
Κύκλοι του υπουργού εκτιμούν πως οι δηλώσεις πυροτεχνήματα με συγκεκριμένα ποσά που δεν προκύπτουν από μελέτες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ενώ θεωρείται πως δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα δεδομένου ότι είχε ούτως ή αλλιώς προβλεφθεί κονδύλι για τους ενστόλους που θα προέκυπτε από το πρωτογενές πλεόνασμα. 
 
Βέβαια στο σενάριο αυτό δεν συνυπολογίζεται το γεγονός πως από την απόφαση δεν προκύπτει ένα εφάπαξ ποσό αλλά μια ετήσια οικονομική υποχρέωση που θα επιβαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό. 
 
Οι κακές γλώσσες του υπουργείου πάντως λένε πως το πριόνισμα στη καρέκλα του Γιάννη Στουρνάρα έχει αρχίσει. Ο δε αναπληρωτής υπουργός δεν εμφανίζεται αρνητικός σε ένα σενάριο «προαγωγής» του στη θέση του υπουργού δεδομένου ότι πολλές φορές στις διαπραγματεύσεις εμφανίζεται «σκληρότερος και από τον Στουρνάρα» χτίζοντας έτσι «φιλικούς» δεσμούς με τους δανειστές.