Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Το Περιστέρι έφερε τελικώς κακούς οιωνούς για την συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και «58», σε σημείο που κάποιοι πιστεύουν  πλέον ότι οι σχέσεις των δύο χώρων είναι οριακές. 

Γι' αυτό και τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν και να ξεκαθαρίσει την στάση του κόμματος. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο υπάρχει διάχυτη ενόχληση για την ελιτίστικη και ενίοτε απαξιωτική συμπεριφορά ορισμένων στελεχών από τους 58 απέναντι στο ΠΑΣΟΚ

Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις και κινήσεις που τροφοδοτούν την αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τις πραγματικές διαθέσεις των 58: Οι αναφορές του Γιάννη Βούλγαρη σε θέματα ονομασίας και συμβόλων, η παρουσίαση από μέρους του προγραμματικού πλαισίου της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το ΠΑΣΟΚ, το συμβάν με την ευρωβουλευτή του κόμματος Συλβάνα Ράπτη και η πρόταση που απηύθυναν προς τον Χάνες Σβόμποντα να πάρουν μέρος στην Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ρώμη αν και δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο. 

Και σαν να μην έφθαναν αυτά έπεσαν και νέοι "κεραυνοί" στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς πληροφορήθηκαν ότι η πλειονότητα των στελεχών των 58 δεν δέχεται να υπάρχει η ονομασία ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο. 

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η συνεργασία θα μπλοκάρει αφού κανείς στο ΠΑΣΟΚ, ούτε καν η ηγεσία του αποδέχονται μία τέτοια εξέλιξη.