Τις σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον υπουργό ναυτιλίας ότι καλύπτει τα όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι και ζητωντας παράλληλα την παραίτησή του.

«Με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης στο ρ/σ “Στο κόκκινο“ όχι μόνο επανέλαβε τα όσα κυνικά και προκλητικά δήλωσε χθες, αλλά προχώρησε παραπέρα δίνοντας πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών στο Φαρμακονήσι. 

Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας». 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «είναι χρέος ηθικό και πολιτικό γα τη χώρα μας το χθεσινό τραγικό γεγονός να σταθεί αφορμή για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα διεκδικηθεί και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».