Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι δέχθηκε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιχάλης Βαρβιτσιώτης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης τον κατηγόρησε ότι με νέες ραδιοφωνικές δηλώσεις έδωσε «πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών». 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη για την αποτυχία της συγκεκριμένης επιχείρησης στο Αιγαίο. «Αν θεωρεί κάποιος ότι για την εκτέλεση κάθε επιχείρησης που γίνεται στο Αιγαίο -και στην πλειοψηφία τους είναι πετυχημένες- για την αποτυχία μίας τέτοιας επιχειρήσης υπάρχει πολιτική ευθύνη και ευθύνεται για την κατάληξή της ο υπουργός, είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι μεταβάλει τα όρια της πολιτικής ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση;», διερωτάται ο κ. Σκουρλέτης και συμπληρώνει: «Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χρέος ηθικό και πολιτικό γα τη χώρα το περιστατικό στο Φαρμακονήσι να σταθεί αφορμή για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα διεκδικηθεί και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.