current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση12:33

Απάντηση από τον αρχηγό ΓΕΑ στις τουρκικές αυθαιρεσίες (φωτό)

Τη δική του απάντηση έδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς στους στρατηγούς της Άγκυρας που στέλνουν καθημερινά σχεδόν τα μαχητικά τους να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας και να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Δημοσίευση 12:33’
αρθρο-newpost

Τη δική του απάντηση έδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς στους στρατηγούς της Άγκυρας που στέλνουν καθημερινά σχεδόν τα μαχητικά τους να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας και να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Τη δική του απάντηση έδωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς στους στρατηγούς της Άγκυρας που στέλνουν καθημερινά σχεδόν τα μαχητικά τους να παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας και να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος στο Αιγαίο δείχνοντας ότι η Ελλάδα δεν «ιδρώνει» από τα τουρκικά τερτίπια και δεν αλλάζει τίποτα στα δεδομένα από την παραβατική συμπεριφορά της γείτονας χώρας.

Συγκεκριμένα πριν τρεις μέρες επισκέφτηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο , όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης και ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος Γεώργιος Φασούλας.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί πραγματοποίησε πτήση διάρκειας μιας ώρας στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο με ένα F-16D Block.50 της 341 Μοίρας. Συνοδεύονταν από ένα ακόμα αεροσκάφος του ιδίου τύπου.

Ενδεικτικό του υψηλού επαγγελματισμού των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορία, αλλά και της πλήρους εμπιστοσύνης που έχουν οι ιπτάμενοι στους τεχνικούς τους είναι και το γεγονός ότι υπόλογος στο αεροσκάφος του αρχηγού το επιθεώρησε πριν τη πτήση μία νεαρή υπαξιωματικός.

Η υπόλογος αυτή φρόντισε το πλήρωμα και να δεθεί , όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Προχθές ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος βρέθηκε στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στην Πάρνηθα.

Ο κ. Αρχηγός, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της, Σμήναρχο Γεώργιο Ανδρέου, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό.

Αποστολή του 2ου ΚΕΠ είναι η άρτια οργάνωση και κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που του έχουν διατεθεί, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη διαβίβαση διευκρινισμένης Αεροπορικής Εικόνας στον υπεύθυνο Αεράμυνας της Χώρας, η επιτυχής εκτέλεση των λειτουργιών Αεράμυνας και η επιτυχής έκβαση των Εθνικών και Συμμαχικών Διακλαδικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα υφιστάμενα Σχέδια και το Αεροπορικό Δόγμα.


σχετικα αρθρα