Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, σχετικά με όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA για μονομερή διαγραφή χρέους.

«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα ευχήθηκε να γίνει η χώρα μας Αργεντινή προσομοιάζοντας το μοντέλο της με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, επαναλαμβάνει την επίσημη θέση του που είναι μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Δεκατρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής, οι λεηλασίες καταστημάτων και οι αιματηρές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς το νόμισμα της χώρας υποτιμήθηκε περισσότερο από 45% τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός της καλπάζει στο 28% και τα συναλλαγματικά αποθέματά της εξαντλούνται» σημείωσε η Συγγρού.

«Έτσι θέλει να καταντήσει την Πατρίδα ο κ. Τσίπρας. Γιατί οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε άμεση έξοδο από το ευρώ και θα βυθίσουν την κοινωνία σε εφιαλτικές καταστάσεις, χειρότερες από εκείνες της Αργεντινής. 
Ειδικά τώρα, που με σταθερότητα η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σε τροχιά ανάκαμψης, ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα, με τα περιθωριακά μοντέλα του, να σύρει τη χώρα στην καταστροφή» επισήμανε η ΝΔ. 

«Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο "αντίστοιχος Τσίπρας" στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο...» κατέληξε η ανακοίνωση.