Εποικοδομητικές συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τις πολιτιστικές και αθλητικές δομές της Κέρκυρας, είχε σήμερα ο Γιάννης Ανδριανός.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, στο κτήριο της Περιφέρειας, καθώς και με το δήμαρχο Κερκυραίων, Γιάννη Τρεπεκλή, αλλά και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Ακόμη, ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Νίκο Ζέρβα, με μέλη της διοίκησης και εργαζομένους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση. Σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Κέρκυρα, όπως είχα δεσμευθεί, για να συζητήσω με εκπροσώπους φορέων του νησιού τα ζητήματα που αφορούν τις εδώ πολιτιστικές και αθλητικές δομές, και ιδίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο. Συζητήσαμε ακόμη, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Η βούληση υπάρχει ώστε τα προβλήματα στο ΕΑΚ να επιλυθούν και αυτή η σημαντική εγκατάσταση να γίνει πλήρως λειτουργική για τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού και της ευρύτερης περιοχής.

Επισημαίνω ότι, για την επισκευή των κερκίδων και άλλων εγκαταστάσεων του ΕΑΚ, υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίου 600.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2014. Ακόμη, έχει ήδη υπογραφεί το Τεχνικό Δελτίο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κέντρου.

Κλιμάκιο της ΓΓΑ έχει επισκεφθεί το ΕΑΚ και εξέτασε όλα τα ζητήματα στατικότητας και πυρασφάλειας. Για το θέμα της πυρασφάλειας, η μελέτη ήδη έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, ενώ επίσης κλιμάκιο της ΓΓΑ έχει επισκεφθεί το Κέντρο για να εξετάσει και τα ζητήματα στατικότητας.

Στόχος μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας να λειτουργούν απρόσκοπτα, επιλύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο ως συνέπεια της κρίσης, όσο και συσσωρευμένα από το παρελθόν. Και αυτό τον στόχο, τον υπηρετούμε στην πράξη».