Αναμένεται συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για να γεφυρωθεί το χάσμα σχετικά με το ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας είπε ότι με την Κομισιόν στο θέμα των μη συνταγογραφούμενων υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.

«Ο κ. Χατζηδάκης ως υπουργός Ανάπτυξης έχει καθήκον να φέρει μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει μόνο το ζήτημα της οικονομίας αλλά και η δημόσια Υγεία. Δημόσια Υγεία και οικονομία, στο ζήτημα των φαρμάκων, δεν ταυτίζονται απαραιτήτως» ανέφερε.

«Στα ζητήματα Ανάπτυξης έχει αρμοδιότητα ο κ. Χατζηδάκης, στα ζητήματα δημόσιας Υγείας έχει το υπουργείο Υγείας. Αλλιώς δεν υπάρχει κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να υποβαθμίσει την αντιπαράθεση με τον κ. Χατζηδάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει «καμία κόντρα, καμία αιχμή. Δεν υποκρίνομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία. Μη μεγαλοποιούμε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επίκειται συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη και «θα καταλήξουμε σε συμφωνία» συμπλήρωσε.

«Η τρόικα μας βάζει λίγες μεταρρυθμίσεις εμείς χρειαζόμαστε περισσότερες» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το θέμα του ελληνικού χρέους σημείωσε ότι «ο Όλι Ρεν δεν είναι μόνος στην Ευρώπη. Είπε ότι είναι πολιτικά δύσκολο θέμα αυτό του ελληνικού χρέους». 

«Ας κοιτάξουν λίγο αυτοί που διώχνουν την τρόικα τι γίνεται στην Αργεντινή» κατέληξε.