Τα εναλλακτικά στοιχεία για όσα ζητήματα δεν εχουν κλείσει ακόμη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα αποστείλει αύριο το πρωί το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε παράλληλα ότι ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα σημεία που προτείνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σχετικά πάντως με τα όσα δηλωσε ο Όλι Ρεν, πως η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο υπενθύμισε οτι υπάρχει η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, που προβλέπει να ανοίξει το θέμα τον Απρίλιο με την ενσωμάτωση των ελληνικών στοιχείων από τη Eurostat.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, τόνισε για τις δηλώσεις του Ρεν: «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει με την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο κυβερνήσεων».

Π.Ρ.