Βενιζέλος: Υπό έλεγχο η διαπραγμάτευση - Στουρνάρας: Θα στείλουμε εναλλακτικές προτάσεις

Βενιζέλος: Υπό έλεγχο η διαπραγμάτευση - Στουρνάρας: Θα στείλουμε εναλλακτικές προτάσεις

Τα εναλλακτικά στοιχεία για όσα ζητήματα δεν εχουν κλείσει ακόμη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα αποστείλει αύριο το πρωί το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε παράλληλα ότι ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα σημεία που προτείνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σχετικά πάντως με τα όσα δηλωσε ο Όλι Ρεν, πως η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο υπενθύμισε οτι υπάρχει η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, που προβλέπει να ανοίξει το θέμα τον Απρίλιο με την ενσωμάτωση των ελληνικών στοιχείων από τη Eurostat.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, τόνισε για τις δηλώσεις του Ρεν: «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει με την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο κυβερνήσεων».

Π.Ρ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο