Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα φαίνεται οτι βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζελος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν υπο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βγαίνοντας έπειτα από 3,5 ώρες από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Βενιζέλος οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα ανοικτά ζητήματα με την τρόικα, το δημοσιονομικό κενό από τα αναδρομικά στους ένστολους, κλπ, απάντησε οτι «όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε και τη δήλωση του Όλι Ρεν, ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα αρχίσει τον Ιούνιο, σημειώνοντας πως «ο κ. Ρεν είπε αυτό, όμως το θέμα θα ανοίξει μετά από την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat». «Οι κυβερνήσεις θα το κανονίσουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Για το ίδιο θέμα, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο υπενθύμισε στο ίδιο μήκος κύματος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι υπάρχει η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, που προβλέπει να ανοίξει το θέμα τον Απρίλιο με την ενσωμάτωση των ελληνικών στοιχείων από τη Eurostat.

Παράλληλα, όπως δήλωσε εξερχόμενος από την ίδια σύσκεψη ο Γιάννης Στουρνάρας, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αποστείλει σήμερα προς την τρόικα, τα εναλλακτικά στοιχεία για όσα ζητήματα δεν έχουν κλείσει ακόμη στη διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα σημεία που προτείνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.