Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε διαδικασία αποχώρησης από την ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μία ομάδα στελεχών του κόμματος που αισθάνεται εγκλωβισμένη από την στρατηγική που ακολουθεί η  ηγεσία του.

Πρόκειται για στελέχη της ΔΗΜΑΡ που θεωρούν ότι η πολιτική του Φώτη Κουβέλη οδηγεί το κόμμα στα βράχια και στην πολιτική απομόνωση. Τα στελέχη αυτά στην πλειονότητά τους φιλικά διακείμενα προς την Κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά πιστεύουν ότι δεν χωρούν πλέον στην Αγίου Κωνσταντίνου κι ότι ο πρόεδρός τους έχει μετατρέψει την ΔΗΜΑΡ σε αρχηγοκεντρικό κόμμα.

Σκέφτονται να εγκαταλείψουν την ΔΗΜΑΡ περί τα τέλη του Φεβρουαρίου κι εφόσον θα έχει πραγματοποιηθεί η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη των 58 που θα οριστικοποιήσει την κάθοδο στις ευρωεκλογές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Οι πρώτες συζητήσεις περί του ενδεχομένου αποχώρησης έγιναν διακριτικά την περασμένη εβδομάδα σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ΕΣΗΕΑ παρουσία καμιά 80αριά στελεχών.

Όμως  σε εκείνη την συνάντηση δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Κάποιοι από την μειοψηφία έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν σε λίστα τα ονόματα των υποψηφίων προς αποχώρηση. Εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα αποχωρήσουν μόνο όσοι απέφυγαν την εκλογή τους στα όργανα της ΔΗΜΑΡ και βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι στους 58.

Ο Σπύρος Λυκούδης δεν πρόκειται να αποχωρήσει. Τουλάχιστον ως τις ευρωεκλογές. Έχει αποφασίσει να συγκροτήσει μία νέα τάση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και να τεθεί επικεφαλής της.

Είναι άγνωστο τι θα κάνει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος που συμμετέχει πολύ πιο ενεργά στους 58. Αν αποφασίσει πάντως να είναι υποψήφιος με τους 58 σίγουρα θα φύγει από την ΔΗΜΑΡ. Ο Γρηγόρης Ψαριανός θα περιμένει πιθανότατα να ολοκληρωθεί η βουλευτική του θητεία.

Πολλά θα κριθούν από την αντίδραση Κουβέλη στην νέα προγραμματισμένη εμφάνιση των Παπαδόπουλου και Ψαριανού σε εκδήλωση των 58 την Δευτέρα στην Κηφισιά, όπου θα είναι και ομιλητές.