Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν κάνουμε συχνά λάθη. Ξέρουμε όμως να τα κάνουμε την πιο ακατάλληλη στιγμή» είναι μια παλαιά φράση που έλεγε υπουργός  των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και επιβεβαιώνεται και σήμερα, επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο κυβερνών κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία ταλαιπωρείται και πάλι από άστοχες πρωτοβουλίες στελεχών της που οπλίζουν με επιχειρήματα τους αντιπάλους της και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργοί τσακώνονται μεταξύ τους με διαρροές και καρφιά, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης εναντίον των Θανάση Τσαυτάρη και Αδωνι Γεωργιάδη και ο Γιάννης Στουρνάρας εναντίον του αναπληρωτή του Χρήστου Σταϊκούρα.

Η κυβέρνηση και πάλι, σε μια κρίσιμη καμπή, βασανίζεται από ατυχείς και αντικρουόμενες δηλώσεις βουλευτών και υπουργών. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν για μία ακόμη φορά ένα σκηνικό πολυγλωσσίας και σύγχυσης και αποκαλύπτουν την έλλειψη συντονισμού που συνεχίζει να υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος, αλλά και μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργείων. Και αυτό γίνεται και πάλι την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει λύσεις για να περάσει αλώβητος το επόμενο διάστημα, και την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ, να έχει πτωτική πορεία, τα λάθη γίνονται το ένα μετά το άλλο και επιβαρύνουν την κατάσταση. Ακόμα και οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά τον πνιγμό μεταναστών στο Φαρμακονήσι, πλήττει καίρια το προφίλ της χώρας.

Το κλίμα είναι κακό και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ επιδίδονται σε αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις για τα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας σαφώς την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική στην κυβέρνηση, αλλά απλώς διάθεση αυτοπροβολής από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

«Πρέπει να πάρουν το μήνυμα οι πάντες ότι θα πρέπει να σκέφτονται το συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης προτού μιλήσουν» τονίζει οργισμένος προς τους συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός.

Αντικρουόμενες απόψεις συνεχίζουν να εκφράζονται στο εσωτερικό της ΝΔ και για τις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την τρόικα, η οποία συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τον χρόνο που θα έλθει στην Αθήνα.